Presentació del projecte “Crisi, trajectòries socials i educació” de Xavier Martínez Celorrio

//Presentació del projecte “Crisi, trajectòries socials i educació” de Xavier Martínez Celorrio

Presentació del projecte “Crisi, trajectòries socials i educació” de Xavier Martínez Celorrio

La setmana passada es van presentar els resultats de l’estudi “Crisi, trajectòries socials i educació”, finançat per la Fundació Bofill i elaborat per Xavier Martínez Celorrio.

L’estudi analitza el període que va del 2003 al 2009, un període històric i transcendental per la rotunditat dels canvis que ha viscut la societat catalana, entre la bonança econòmica i l’esclat d’una crisi sense precedents. Tal com apunten els autors, el major impacte de la crisi des del seu esclat el 2008 no és la dinàmica de desclassament sinó la pèrdua progressiva de benestar. Entre el 2003 i el 2009, el 38% dels catalans ha empobrit i el 36% ha viscut trajectòries de vulnerabilitat social (descens de renda, de classe o d’estatus laboral). D’altra banda, l’educació es torna a confirmar com el principal factor neutralitzador del classisme d’origen i esdevé la clau de les oportunitats socials pels qui assoleixen nivells educatius terciaris o superiors.

Podeu trobar informació sobre els resultats de l’estudi en aquest enllaç al diari Ara i més informació sobre l’estudi en aquest link

By | 2017-02-10T11:00:11+00:00 enero 22nd, 2013|Estudis|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment